top of page
לוגו לבן.png

וַיְהִי, אַחַר הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, כֶּרֶם הָיָה לְנָבוֹת הַיִּזְרְעֵאלִי, אֲשֶׁר בְּיִזְרְעֶאל--אֵצֶל הֵיכַל אַחְאָב, מֶלֶךְ שֹׁמְרוֹן"            מלכים א' פרק כא"

חיפוש

קק"ל #2 - מה זה בכלל קנייה בתנאי הגדה

ביום חמישי (11.2) פורסם לראשונה ב-NEWS !וואלה ובעקבותיו באתרים נוספים, מסמך פנימי של קק״ל - קרן קימת לישראל שנכתב יום קודם לכן (10.2), שכותרתו "יהודה ושומרון - הצעת מחליטים" (קישור לכתבה- http://bit.ly/2OJgSy8). המסמך מסכם את החלטות דירקטוריון קק"ל באשר לפעילותה בשטחי הגדה המערבית. בסעיף 3א של המסמך שפורסם נכתב: "קק"ל תרכוש אך ורק קרקעות פרטיות במסגרת גאולת קרקע". (קישור למסמך- http://bit.ly/3k54GDD).


אבל האם בכלל אפשר לדבר על "רכישת קרקעות פרטיות" בתנאי הג'ונגל השוררים בגדה המערבית?

פוסט שני בסדרה.

הגדה המערבית מחולקת כידוע מאז שנות ה-90 לשלושה אזורים עיקריים, הגדול שבהם הוא אזור C המשתרע על כ-61% משטח הגדה והוא נתון כולו תחת שליטה ישראלית צבאית ואזרחית כאחת. ברובו המוחלט של שטח זה פלסטינים לא יכולים להזיז אבן באופן חוקי מכיון שישראל אינה מאפשרת להם לתכנן ולבנות במקום. לעובדה זו ישנה משמעות עצומה על שווי הקרקע בשוק ה(מאוד לא) חופשי בגדה. בשל כך פערי המחירים בין קרקעות בשטחי A או B שברובן (אך לא כולן) פלסטינים יכולים לבנות, ובין קרקעות בשטחי C הם עצומים.